Se e-mailen online her
 
 
 
 
 
 
         
     
KL-logo
nr.17/ 26. november 2019
 

Denne udgave

I denne udgave af Nyhedsbrevet Råderum præsenterer vi metoder og værktøjer til hvordan der kan arbejdes med at skabe råderum. Nyhedsbrevet tager afsæt i kommuners arbejde med at udvikle initiativer og skabe råderum. Nyhedsbrevet præsenterer derudover en række værktøjer fra KL, som kan skabe overblik og give inspiration til råderumsarbejdet. Du kan således blive klogere på  kommunale cases samt metoder og redskaber, som KL lancerer.
 
 

Nyheder

Økonomisk råderum skal skabes indefra

Kommunerne anvender mange greb i jagten efter mest mulig tid til kerneopgaven, høj faglig kvalitet og råderum til politiske prioriteringer. Læs om nogle af KL’s værktøjer, der giver kommunerne inspiration til at skabe økonomisk råderum og nye handlemuligheder.
 
Læs artiklen på kl.dk
 

Hedensted Kommune: Budgetlægning i et flerårigt perspektiv

Ny budgetproces med tæt samarbejde mellem politikere, ledere og medarbejdere reducerer ”udvalgskampe” og giver ny energi til den årlige jagt på nyt økonomisk råderum.
 
Læs artiklen på kl.dk
 

Hvor og hvordan kan der skabes nyt råderum? Få svar via redskabet ’Tre trin til råderum’

Kommunernes råderum skal skabes indefra. Det kan dog være en udfordrende proces at identificere hvor, og hvordan der kan skabes råderum i en presset økonomi. KL har derfor udviklet redskabet ”Tre trin til råderum”, der understøtter en lokal dialog om råderum.
 
Læs artiklen på kl.dk
 

Idébanken – genvej til initiativ og inspiration på tværs af landet

Savner du inspiration og viden om andre kommuners effektviseringsforslag, så dyk ned i KL’s idébank, som har identificeret og samlet effektiviseringsinitiativer på tværs af landets 98 kommuner. Høje-Taastrup, Fredensborg og Sønderborg Kommune er nogle af de kommuner, der på forskellig vis har arbejdet med idébanken i forbindelse med dette års budgetlægning.
 
Læs artiklen på kl.dk
 

Et fokus på opfølgning i arbejdet med effektiviseringer sikrer færre ’luftprojekter’ uden reelle gevinster

For kommunerne er effektiviseringer et grundvilkår, da nyt økonomisk råderum skal skabes indefra. Aarhus Kommune udarbejder derfor hvert år effektiviseringskataloger og opfølgninger, der er med til at realisere den økonomiske politik.
 
Læs artiklen på kl.dk