Se e-mailen online her
 
 
 
 
 
 
         
     
KL-logo
nr. 55/20. marts 2024
 

Denne udgave

Denne måneds nyhedsbrev sætter spot på, hvordan kommunerne arbejder med at komme uhensigtsmæssige arbejdsgange, processer og regler til livs. Kommunerne har været i gang i mange år, og nu præsenteres flere af de kommunale indsatser og greb på Kommunernes Forenklingsbank - en helt ny KL-hjemmeside, hvor jeres kommune kan få indblik i kommunale cases og se videoer fra relevante webinarer. Læs bl.a. om hvordan Gladsaxe, Egedal, Fredensborg. Frederikshavn og Aalborg Kommune har grebet processen an, og hvilken værdi processen har skabt i organisationen.
 
Webinar om afbureaukratisering i dag kl. 10.00-11.00
KL sætter med en ny webinarrække spot på det styrings- og ledelsesmæssige ansvar, der ligger hos forvaltningen ift. at arbejde med at rydde op i det administrative bøvl, og hvordan man lykkes med at navigere gennem en regelforenklingsproces smidigt og effektivt. 
 
Første webinar finder sted i dag, onsdag d. 20. marts kl. 10.00 – 11.00. Webinaret sendes virtuelt fra KL-studiet.
 
Webinarerme er gratis. Skriv en mail til maxr@kl.dk senest kl. 9.30 i dag, hvis du ønsker at få adgang til dagens webinar. Læs mere og tilmeld jer de resterende webinarer og/eller den fysiske temadag her.

KL lancerer Kommunernes Forenklingsbank

Kommunernes Forenklingsbank

Velkommen til Kommunernes Forenklingsbank

I mange år har kommunerne haft fokus på at rydde op i unødvendig dokumentation og regler, og med lancering af Kommunernes Forenklingsbank sætter KL fokus på kommunale eksempler og greb, som kan bruges til forenkling af lokale regler og procedurekrav.
 
Læs mere om Kommunernes Forenklingsbank her
 

Nyheder

 

I Fredensborg Kommune skal mindre bøvl sikre stærkere rekruttering og mere tid til kerneopgaven

Fredensborg Kommune har taget kampen op mod bureaukrati og rekrutteringsudfordringer. I projektet “Mindre bøvl, mere mening” har kommunen givet lokale afdelinger ansvaret og friheden til at ændre deres egen administrative praksis samt udfordre arbejdsgange og regler. Initiativet skal føre til kulturændringer på tværs af afdelingerne, hvor medarbejderne i højere grad skal forholde sig kritisk og innovativt for at frigive mere tid til kerneopgaverne.
 
Læs mere på kl.dk
 

Frederikshavn Kommune skaber rummet til at drøfte afbureaukratisering

Med afbureaukratiseringsdagsordenen tungt på Folketingets bord, har man i Frederikshavn Kommune besluttet selv at arbejde med regelforenkling og innovationsprocesser, der kan gøre tingene smidigere og lettere for borgere, ansatte og virksomheders skyld. I oktober 2023 har kommunen fundet 120 tiltag af både statsligt og kommunalt ophav, der bidrager til mindre bøvl, og fremadrettet skal der fortsat arbejdes med at fastholde den kulturforandring, der nu er plantet. Kommunen har på baggrund af tiltaget gjort positive erfaringer med brugen af ”Samskabt styring” og et nødvendigt opgør med ”plejer”-kulturen, der findes i mange centre og afdelinger.
 
Læs mere på kl.dk
 

Færre regler og dokumentationskrav skal frigøre mere tid til kerneopgaven i Gladsaxe Kommune

Frem til 2022 oplevede de sundhedsfaglige medarbejdere i Gladsaxe Kommunes Social- og Sundhedsforvaltning udfordringer med at journalføre korrekt. Derfor besluttede forvaltningsledelsen sig for at tage et opgør med de mange vejledninger, der styrer arbejdet på tværs af social-, handicap- og ældreområdet. Her har et tværfagligt samarbejde taget et kritisk blik på, hvilke regler der skal fastholdes, og hvilke der enten kan forenkles eller ophæves.  
 
Læs mere på kl.dk
 

Egedal Kommune frisætter dialogen lokalt

I 2020 nedsatte Egedal Kommune et såkaldt 'likvideringsudvalg', idet man var kommet til en erkendelse af, at kommunens regler og procedurer havde vokset sig svulmende store. Udvalget fik til formål at identificere samtlige regler og rammer for arbejdet internt i organisationen, og 'dræbe' dem, der ikke var absolut nødvendige. 
 
Læs mere på kl.dk
 

Innovativ regelsanering i Aalborg Kommune skaber resultater på fagområder

Aalborg Kommune har taget et anderledes skridt i retning af et forsøg på afbureaukratisering og regelforenkling på ældre- og børneområderne. I stedet for at håndplukke, hvilke regler der skulle fjernes, valgte kommunen i 2022, at alle regler skulle ud, medmindre der kunne findes overbevisende argumenter for at beholde dem. Kommunen har på baggrund af processen gjort sig erfaringer om, hvordan man kan sikre bedre styring i bredt repræsenterede afbureaukratiseringsprojekter i egen organisation.
 
Læs mere på kl.dk

Evaluering af Nyhedsbrevet Råderum

 
I Omstillings- og Udviklingsenheden er vi meget interesseret i at høre jeres mening om Nyhedsbrevet Råderum, og derfor har vi udarbejdet et kort spørgeskema, som vi håber, I vil svare. Her kan I bl.a. give input til, hvilke temaer nyhedsbrevet skal fokusere på i den kommende tid.
 
Spørgsmålet tager 3-5 minutter at besvare.
 
Klik her for at svare på spørgeskemaet