Se e-mailen online her
 
 
 
 
 
 
         
     
KL-logo
nr. 54/11. januar 2023
 

Denne udgave

I anledningen af Kommunaløkonomisk Forum 2024 (KØF2024) den 11.-12. januar 2024 sætter vi i denne måneds nyhedsbrev fokus på kommunernes rammer og velfærdens udvikling, når den private velstand skaber et stigende forventningspres mod den offentlige velfærd. Forventningerne til den kommunale velfærd er høje, og udfordringerne er komplekse. Læs mere om hovedtemaet for KØF 2024 i artiklen Velfærd ved en skillevej?

Mange kommuner arbejder allerede i dag med at omstille, udvikle og effektivisere for at finde nye måder at løfte velfærdsopgaverne på og skabe økonomisk råderum. I Råderumsgalleriet på KØF 2024 præsenteres seks cases, der alle giver et indblik i, hvordan kommunerne kan arbejde med at skabe råderum. Her i nyhedsbrevet får du en introduktion til de seks cases om frisættelse og regelforenkling, velfærdsteknologi på socialområdet, digitalisering på administrationsområdet, indkøb som en vej til råderum, intelligent flådestyring samt kompetenceløft i hjemmeplejen.

Sidst men ikke mindst er der nu åbent for tilmelding til Råderumsnetværket 2024. Du kan læse mere om netværket og tilmelde jeres kommune nederst i nyhedsbrevet.

Rigtig god læselyst!

Nyheder

 

Velfærd ved en skillevej

 
I løbet af de seneste 20 år er der sket en stadig større afstand mellem det offentlige og det private forbrug. Den stigende private velstand har skabt et større forventningspres mod den offentlige velfærd, som ikke længere kan følge med. Det voksende gab kommer bl.a. til udtryk i en markant stigning i borgernes forbrug af private velfærdsydelser og forsikringer. Hvilken be-tydning har denne udvikling for velfærdsstaten – og hvordan håndterer kommunerne denne udvikling? Det er temaet for årets KØF og i denne udgave af nyhedsbrevet.
 
Læs mere på kl.dk
 
 
 

Råderumsgalleriet på KØF2024

 
Der findes ingen nemme løsninger, der hurtigt kan sikre et løft i den kommunale service og samtidigt imødegå udfordringerne, som det danske velfærdssamfund står overfor. Men i kommunerne findes der allerede flere gode eksempler på, hvordan man kan gå anderledes til velfærdsopgaverne og samtidig skabe økonomisk råderum. Her får du en introduktion til seks eksempler fra kommunerne.
 
Læs mere på kl.dk
 

Tilmelding til Råderumsnetværket 2024 er åben!

 
 

Bliv del af KL’s Råderumsnetværk 2024

Der er nu åbent for tilmelding til KL’s Råderumsnetværk i hhv. Øst og Vest. Netværkene består af fire kvartalsvise netværksmøder for at understøtte de deltagende kommuners arbejde med at skabe økonomisk råderum til mere velfærd og udvikle den faglige og økonomiske styring.

Hvert netværksmøde indeholder som udgangspunkt et ekspertoplæg, oplæg fra KL om den nyeste kommunaløkonomiske udvikling, oplæg fra andre kommuner om konkrete cases, der er lykkes med at skabe økonomisk råderum samt gruppedrøftelser og workshops med henblik på gensidig sparring.
 
Læs mere og tilmeld jer her

Find hele programmet for KØF2024 her

Kommunaløkonomisk Forum 2024 - Velfærd ved en skillevej