Se e-mailen online her
 
 
 
 
 
 
         
     
KL-logo
nr. 50/25. maj 2023
 

Denne udgave

I denne udgave af Nyhedsbrevet Råderum kan du blive klogere på, hvordan man kan arbejde med at realisere gevinster på både den grønne og økonomiske bundlinje i de indsatser, som kommunerne implementerer. Læs bl.a. om, hvordan de to bundlinjer kommer i spil, når kommunerne nu skifter spor fra klimaplaner til klimahandling, og få inspiration til nye klimacases i KL's nye casekatalog. Casekataloget sætter spot på 10 kommunale cases, hvor kommunerne har gjort brug klimateknologier og fået "mest grønt for pengene". Læs derudover en dybdegående artikel med Aarhus Kommune, der i samarbejde med andre kommuner har udviklet et AI-værktøj til at optimere brugen af kommunens bilflåde. 

Nyheder

Alle 98 kommuner er nu med i Klimaalliancen: Nu skal klimaplanerne implementeres

 
Alle 98 kommuner er nu tilsluttet Klimaalliancen, der overtager stafetten fra det tidligere DK2020-samarbejde. Nu skal der sættes tryk på implementeringssporet, hvor kommunerne skal føre de ambitiøse klimahandleplaner ud i livet. Her bliver der brug for alle typer grønne indsatser – både dem der kræver store investeringer, men også dem, der kan frigøre et økonomisk råderum.
 
Læs mere på kl.dk
 
 

Ny caseanalyse: 10 klimateknologier der sparer CO2 i kommunerne

 
Nyt casekatalog samler 10 succesfulde eksempler på brug af klimateknologi i kommunerne og sætter tal på CO2-reduktioner og tilhørende økonomiske gevinster. Hør mere om casekataloget på et gratis webinar sammen med direktør i KL, Stine Johansen, d. 1. juni fra 9.30-10.30.
 
Læs mere på kl.dk
 
 
 

Kunstig intelligens skaber grønnere kørsel i Aarhus Kommune

 
Investeringer i den grønne omstilling behøver ikke at være dyre. I Aarhus Kommune er det lykkedes ikke alene at høste grønne gevinster, men også forbedre den økonomiske bundlinje ved brug af kunstig intelligens. Sammen med en række andre kommuner har Aarhus udviklet og testet et avanceret analyseværktøj ved navn FleetOptimiser, som kortlægger det faktiske kørselsbehov ved brug af GPS-data og sikrer optimal udnyttelse af kommunens køretøjer. Teknologien er nu gennemtestet og klar til at blive skaleret til nye kommuner.
 
Læs mere på kl.dk