Se e-mailen online her
 
 
 
 
 
 
         
     
KL-logo
nr. 49/30. marts 2023
 

Denne udgave

I denne måneds nyhedsbrev kan du blive klogere på, hvordan komplekse og ’vilde’ problemer såsom klimakrisen, mangel på arbejdskraft, unges mistrivsel mv. i højere og højere grad udfordrer velfærdssamfundet og kommunerne – og ikke mindst kommunernes økonomi. I nyhedsbrevet kan du bl.a. læse et interview med Lene Krogh Jeppesen, der er en af forfatterne bag CO-PI’s nylige publikation, "Vilde problemer - Vilde Løsninger”. I interviewet stiller Lene skarpt på, hvorfor kommunerne bør interessere sig for de komplekse og ’vilde’ problemer. Du kan derudover læse om Aarhus Kommunes arbejde med vilde problemer, hvor de er gået radikalt anderledes til værks. Sidst kan du læse om Aabenraa Kommune, der med en fokuseret og systematisk tilgang til implementering af velfærdsteknologi høster store gevinster på flere bundlinjer. 
 
Rigtig god læselyst!

Nyheder

”Business as usual har ikke virket” – komplekse problemstillinger tydeliggør behovet for nytænkning

 
Velfærdssamfundet er under pres, og kommunerne efterspørger nye måder at arbejde på for at knække kurven på langsigtede og komplekse udfordringer. Læs med i denne artikel, hvor Lene Krogh Jeppesen, chefkonsulent i CO-PI, giver sit perspektiv på, hvordan kommunerne kan finde inspiration til at tilgå arbejdet med vilde problemer.
 
Læs mere på kl.dk
 
 

Ærlig snak om vilde problemer – forankring og læring i Aarhus Kommune

 
Aarhus Byråd har en vision om, at Aarhus skal være en god by for alle. Under denne vision bor en række mål, der siden 2018 har været styrende for, hvor byen skulle bevæge sig hen. Men ned ad vejen har man måtte konstatere, at der var grundlæggende samfundsudfordringer, der stod i vejen for at nå målene. Udfordringer, der ikke kunne løses i det klassiske styrings set up. Den erkendelse blev medio 2022 startskuddet til at arbejde med vilde problemer. Et arbejde der er forankret hos kommunens politiske top og går på tværs af traditionelle organisatoriske skel.
 
Læs mere på kl.dk
 
 
 

I Aabenraa Kommune er de verdensmestre i at bruge velfærdsteknologi

 
I Aabenraa Kommune har man i den grad knækket koden til velfærdsteknologi. En bred politisk opbakning, et stort strategisk fokus fra ledelsen og en god projektmodel samt en nysgerrighed hos medarbejderne har bidraget til at velfærdsteknologi har givet mening og værdi og har forbedret hverdagen hos borgerne og medarbejderne. Derudover har det frigjort tid til kerneopgaven og skabt et økonomisk råderum.
 
Læs mere på kl.dk