Se e-mailen online her
 
 
 
 
 
 
         
     
KL-logo
nr. 31/ 26. maj 2021
 

Denne udgave

I denne udgave af Nyhedsbrevet Råderum stilles skarpt på fremtidens økonomistyring. I et interview giver Peter Bogh, Per Nikolaj Bukh og Lisbeth Hansens deres bud på de mest markante tendenser.
 
Derudover kan du læse om, hvordan Kolding Kommune via en tæt kobling mellem økonomi og faglighed formår at holde udgifterne på det specialiserede socialområde i skak. Sidst sættes spot på økonomistyring i en coronatid, hvor du får tre gode råd til budgetopfølgningen under COVID-19.

Nyheder

Hvad bliver de mest markante tendenser i fremtidens økonomistyring? Læs med og få tre eksperters bud

KL’s Omstillings– og Udviklingsenhed har interviewet tre eksperter i økonomistyring om, hvordan den økonomiske styring tegner sig i fremtiden, og hvad det betyder for økonomifunktionens rolle.
 
Læs artiklen på kl.dk
 

I Kolding Kommune går økonomisk og faglig styring hånd i hånd

Er det specialiserede socialområde ustyrbart? Ikke hvis man spørger Kolding Kommune, der ved brug af styringsredskaber, hyppig opfølgning og ikke mindst en tæt kobling mellem økonomi og faglighed formår at holde udgifterne i skak.  
 
Læs artiklen på kl.dk
 

Budgetopfølgning i en tid med COVID-19

Coronakrisen har sat kommunernes økonomistyring på prøve, idet flere serviceområder oplever svingende udgiftsniveauer i takt med nedlukninger og genåbninger. Det besværliggør budgetlægningen markant, og derfor spiller budgetopfølgningen en særligt vigtig rolle i 2021.
 
Læs artiklen på kl.dk

Aktuelt

 

Tilmeld dig KL's webinarrække

 
Bliv opdateret på aktuelle tendenser og udfordringer indenfor kommunaløkonomi og -styring med KL’s webinarrække Kommunaløkonomi A-Z, der giver en vidensindsprøjtning fra førende eksperter, kommunale ledere og medarbejdere samt KL’s Økonomisk Politiske Center.
 
Næste webinarrunde kommer til at løbe fra april til juni 2021.
 
Tilmeld dig her